Aanhouding in onderzoek naar witwassen met cryptovaluta

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k

Gisteren heeft de FIOD een 36-jarige man uit Tilburg aangehouden. Samen met een 28-jarige man uit Polen wordt hij verdacht van witwassen met cryptovaluata. Zijn woning en een pand in Tilburg zijn doorzocht en daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de twee verdachte mannen gebruik maakten van prepaid cryptovaluata kaarten. Deze kaarten geven gebruikers de mogelijkheid om anoniem betalingen te verrichten en contante bedragen op te nemen. Volgens de inlogdata van de kaarten van verdachten werd voornamelijk ingelogd vanuit Polen. Contant geld werd echter opgenomen in Tilburg. Onderzoek moet uitwijzen hoe de verdachten aan hun vermogen zijn gekomen.

Het gebruik van deze cryptocurrencykaarten in combinatie met het contant opnemen van een hoog bedrag was aanleiding voor de witwasverdenking.

Eerder dit jaar is hebben de Poolse autoriteiten in een eigen onderzoek de 28-jarige verdachte aangehouden.

Aanpakken van witwassen heeft prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

 

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
02:40

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief