Lachgasgebruiker moet rijbewijs inleveren in Tilburg

Normal zijkant politieauto met logo

Een 18-jarige Tilburger is afgelopen nacht in het centrum betrapt op het besturen van een auto terwijl hij gelijktijdig aan een lachgasballon inhaleerde. Hij krijgt een proces verbaal voor rijden onder invloed. Ook wordt zijn rijbewijs ingevorderd.

Een politiebiker belast met horecatoezicht stond zaterdag 8 augustus 2020 omstreeks 00.45 uur stil voor de kruising van de Bisschop Zwijsenstraat en de Primus van Gilsstraat. Hij zag dat vanuit het centrum een Ford Ka aangereden kwam. De diender zag dat zowel de bestuurder als de bijrijder een zwart gevulde ballon aan hun mond hadden en inhaleerden. De automobilist sloeg rechts af maar gaf geen richting aan, kennelijk omdat hij zijn rechterhand niet kon gebruiken vanwege de ballon die hij vasthield. De politieman gaf zijn bevindingen aan collega’s en aan  Cameratoezicht door. De auto kwam werd door de toezichthouder gelokaliseerd op de Piusstraat en daar door politiemensen aan de kant gezet. In het voertuig lagen twee cilinderflessen. De bestuurder, die versuft overkwam, gaf direct toe dat hij lachgas gebruikt had. Hij kon niet verklaren waarom hij dat gedaan had. Hij had zijn rijbewijs niet bij zich, hij moet dit vandaag aan het bureau afgeven. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

 

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
01:59

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief