Twee keer poging tot doodslag met gestolen auto in Tilburg

Normal aangepastpolitieauto

Een verdachte in een gestolen auto heeft donderdagavond roekeloze capriolen uitgehaald met die auto. Er zijn twee aangiftes van poging tot doodslag binnen waaronder van één van de agenten die hem wilde aanhouden. De verdachte is na een wilde achtervolging door Tilburg-Noord aangehouden.

De zaak begon op donderdag 27 mei 2021 om18.00 uur. Een man belde dat hij zojuist bijna van de weg af was gereden door een Opel Corsa. Surveillerende agenten startten een zoekactie en troffen de auto rijdend aan in Tilburg-Noord. De verdachte ging er van door. Tijdens de achtervolging bleek dat er eerder die dag aangifte was gedaan door een man die zei dat de bestuurder van de Opel Corsa opzettelijk op hem was ingereden op de Brucknerlaan. Om 18.10 uur lukte het om de auto tot stoppen te krijgen. Daarbij reed de man in op een agent die hem aan wilde houden, hij kon net opzij springen. De 38-jarige Tilburger is ingesloten aan het bureau en de auto is getakeld.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
02:38

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief