Man aangehouden vanwege rijden met valse kentekenplaten

Normal lights clouds dark car
Afbeelding: Pixabay

Tilburg - Politiemensen hebben woensdag 13 november 2019 kort voor middernacht in de Korenbloemstraat een 25-jarige inwoner van Tilburg aangehouden op verdenking van rijden met valse kentekenplaten / vervalsing van kentekenplaten.

Een man uit Delft had zich afgelopen weekend bij de plaatselijke politie gemeld om aangifte/melding te doen van misbruik van zijn kentekenplaten. Hij had diverse bekeuringen ontvangen, gemaakt door een auto waarop zijn (vermoedelijk nagemaakte) kenteken zat. De politie nam de gegevens van de man op in de politiesystemen en daaruit bleek dat het genoemde kenteken ook ‘gezien’ was door een ANPR-paal in Tilburg. Tilburgse politie-eenheden waren daarom extra alert.

Geëxporteerd?

Woensdagavond 13 november zagen ze de auto waarop de vervalste kentekenplaten zaten rijden op de Ringbaan-West. Ze konden de bestuurder van het voertuig in de Korenbloemstraat tot stoppen dwingen. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Tilburg, is aangehouden. De auto waarin hij reed is gecontroleerd. Het bleek te gaan om een auto die voorzien had moeten zijn van een export-kenteken en niet meer in ons land zou mogen zijn. De politie heeft de valse kentekenplaten in beslag genomen en de auto bij het bureau gestald. De verdachte heeft de nacht in de cel doorgebracht en wordt donderdag verhoord.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
05:35

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief