Coffeeshop in Tilburg beschoten

4 maanden geleden gepubliceerd

Op zaterdagavond 30 maart 2024 is een coffeeshop aan de Gasthuisring in Tilburg beschoten door een onbekende. De melding kwam om 21.43 uur binnen bij het operationeel centrum. Meerdere surveillanseeenheden spoedden zich naar de coffeeshop, die op dat moment gesloten was. Agenten ontdekten een mogelijk kogelgat in één van de ruiten. Er is een onderzoek gestart.

Eerdere vernielingen

Deze coffeeshop is al eerder het doelwit geweest van vernielingen. Volgens de politie kan dit geen toeval meer zijn. Ondanks onderzoeken is het de recherche tot nu toe niet gelukt om te achterhalen waar deze aanvallen vandaan komen. Ze benadrukken dat deze situatie moet stoppen voordat er iemand gewond raakt.

Oproep aan getuigen

De politie is dringend op zoek naar mensen die meer informatie kunnen geven over de beschieting, eventueel anoniem. Ook zijn ze op zoek naar getuigen of camerabeelden van de avond van de beschieting. De politie roept op om contact op te nemen en zo te helpen dit te stoppen. Dit kan via verschillende kanalen, waaronder het meldformulier op politie.nl of anoniem via de Opsporingstiplijn.