Man aangehouden op verdenking van stalking en bedreiging Tilburg

Normal aanhouding
Afbeelding: Politie

De politie heeft de afgelopen dagen onderzoek gedaan naar een 26-jarige Tilburger. De man wordt verdacht van stalking en bedreiging. Hij is donderdagavond 7 januari 2021 buiten heterdaad aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. Tijdens zijn aanhouding bleek de man een mes bij zich te hebben.

De man wordt ervan verdacht vanaf medio 2020 in de wijk Oerle een buurvrouw stelselmatig te hebben lastig gevallen. Dit lastig vallen bestaat uit het veelvuldig aanbellen bij de woning van de vrouw, bonken op ramen en deuren van haar woning, ongewenste cadeaus voor de deur van haar woning leggen, achtervolgingen en het uitschelden van de vrouw. Ondanks dat er meerdere keren politiebemoeienis is geweest en er zorgmeldingen zijn gedaan, stopte de verdachte niet met zijn gedrag. De vrouw heeft daarom eind december 2020 aangifte van stalking tegen de verdachte gedaan.

Bedreiging

Ook wordt de Tilburger ervan verdacht op dinsdag 5 januari 2021 een hulpverlener woordelijk te hebben bedreigd. Deze man heeft hiervan aangifte gedaan. 
De politie heeft een onderzoek ingesteld en onder andere diverse getuigen gesproken. De verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast. Hij moet maandag voor de rechter-commissaris verschijnen. Een rechter-commissaris kan beslissen of iemand in het kader van de voorlopige hechtenis langer mag worden vastgehouden en bijvoorbeeld ook psychiatrisch moet worden onderzocht.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
03:39

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief