Mislukte aanslag met zwaar vuurwerk op coffeeshop in Tilburg

5 maanden geleden gepubliceerd

Op 18 december 2023 deed een onbekende man een poging tot het aansteken van illegaal zwaar vuurwerk bij een coffeeshop aan de Gasthuisring in Tilburg. De actie werd verijdeld doordat de dader werd betrapt. De autoriteiten zijn op zoek naar deze man, die op beveiligingsbeelden te zien is.

Beschrijving dader en gebeurtenis

De beelden tonen dat de dader rond kwart over twee ‘s nachts bij de coffeeshop arriveerde. Ondanks dat hij een capuchon droeg en zijn gezicht deels bedekt was met een sjaal, zijn zijn ogen en huidskleur duidelijk zichtbaar. De man gebruikte een zwarte plastic fles waar zwaar vuurwerk aan vast was geplakt en probeerde deze op het raam van de coffeeshop te plakken.

Toen er plotseling drie mannen naar buiten stormden, schrok de dader en vluchtte hij. In zijn haast liet hij alles achter, inclusief de blauwe plastic tas, het vuurwerk en de zwarte plastic fles. Uit onderzoek bleek dat de fles een brandbare vloeistof bevatte en het vuurwerk bestond uit meerdere zogenoemde Cobra’s, vuurwerk met een enorme explosieve kracht.

Vluchtauto

De dader stapte in een klaarstaande vluchtauto en reed weg in de richting van de Hart van Brabantlaan. Er was minstens één andere persoon betrokken, aangezien de dader op de achterbank stapte. Het is mogelijk dat de vluchtauto een zwarte Citroën was, hoewel het exacte model onbekend is. Het kenteken van de auto bevatte waarschijnlijk het getal 82, maar de exacte positie van deze cijfers is onduidelijk.

Oproep getuigen

Hoewel de dader zijn gezicht grotendeels bedekt had, is het mogelijk dat iemand hem herkent. Personen met informatie kunnen contact opnemen met de opsporingstiplijn op 0800-6070. Ook is het mogelijk om anoniem informatie door te geven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.