Agenten vinden vuurwapens bij twee incidenten

Normal black and silver semi automatic pistol on brown wooden table 3602944
Afbeelding: Pexels

Tilburg - Zaterdag troffen agenten bij twee verschillende incidenten aan de Kempenbaan en het Conradhof twee pistolen aan. De bezitters werden onmiddellijk gearresteerd.

Op de Kempenbaan werd zaterdagmorgen rond 9.00 uur een auto gecontroleerd. De automobilist had in het verleden vaker met politie en justitie te maken gehad, onder andere met drugs en (vuur)wapens. De man vertelde de agenten dat hij een doorgeladen vuurwapen bij zich had. Ook had hij drugs in de auto. Tevens trof de politie inbrekerswerktuig in de auto aan. De 42-jarige man uit Hengelo werd gearresteerd. Het pistool, de drugs en het gereedschap werden in beslag genomen. Het bleek te gaan om enkele grammen cocaïne. De man werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zich nog vast.

Alarmpistool

's Avonds was het weer raak. Agenten kregen rond 21.50 uur een melding dat een man en een vrouw aan het Conradhof een scooter wilden stelen. Deze man zou een vuurwapen bij zich hebben. Bij aankomst zagen de agenten het duo. Ze werden gearresteerd. Bij de man troffen ze een pistool aan. Deze werd in beslag genomen. Het tweetal werd naar een politiecellencomplex gebracht. Daar bleek dat de vrouw niet bij het incident betrokken was. Ze werd vrij gelaten. De 43-jarige man uit Tilburg werd ingesloten. Hij zit nog vast en wordt zondag verhoord. Bij onderzoek bleek het wapen een alarmpistool te zijn, welke heel erg op een echt pistool leek.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
05:04

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief