Alerte klant grijpt 'overvallers' in de kraag

Normal aangepastpolitieauto

Tilburg - Zondagmiddag 24 november zou er poging overval op een winkel aan de Frederikstraat gedaan zijn. Een 48-jarige Tilburger die aanwezig was in de winkel heeft de jongens echter de winkel uitgestuurd. Agenten hebben twee jongens later aangehouden.

Rond 16.15 uur liepen twee 14-jarige jongens, één met masker op, de winkel binnen en riep ‘dit is een overval’. De andere jongen filmde het voorval. Een man die in de winkel aanwezig was besloot in te grijpen en de jongen rustig naar buiten te begeleiden. Eenmaal buiten zeiden zij dat het om een geintje ging. De jongens zijn weggelopen, hevig geschrokken medewerkers achterlatend.

Dankzij cameratoezicht hebben agenten de jongens later aan kunnen houden in het Hendrikhof. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor en verder onderzoek.

Welke straffen krijgen jonge delinquenten?

Jongeren van 12 tot 18 jaar

Deze groep kan na het plegen van een strafbaar feit naar Halt worden verwezen voor een zogeheten Halt-straf. Daarmee krijgt de jongere de kans om te leren van zijn of haar fouten en om de schade te herstellen. Dit kan alleen bij lichte delicten. Verder geldt er een recidive-regeling voor Halt. Deze houdt onder meer in dat een jongere voor een misdrijf slechts één keer naar Halt kan worden verwezen. Hier kan vanaf worden geweken als de officier van Justitie daar toestemming voorgeeft.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
05:23

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief