Anonieme melding leidt naar hennepkwekerij Edisonlaan in Tilburg

Normal marijuana
Afbeelding: Wikimedia Commons

Afgelopen nacht is omstreeks 04.00 uur na een anonieme melding over een verdachte situatie in een flatwoning aan de Edisonlaan een hennepkwekerij aangetroffen. De 31-jarige bewoner werd aangehouden.

De politie kreeg zondag 20 december 2020 omstreeks 03.45 uur een melding dat mensen in en uit liepen uit een woning aan de Edisonlaan. De melder vertrouwde het niet en sprak het vermoeden uit dat er een hennepkwekerij zou zitten. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan. Ze troffen op de parkeerplaats de 31-jarige bewoner aan die net uit de auto stapte. Hij was erg zenuwachtig. De agenten vertelden waarvoor ze kwamen. De bewoner gaf toestemming om zijn flat te bekijken. Voor de voordeur roken de dienders al de sterke geur van hennep. In de flat bleek een in werking zijnde hennepkwekerij te zijn met circa 300 planten. De bewoner is aangehouden. De plantage wordt door een gespecialiseerd bedrijf geruimd.

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

 

 

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
02:36

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief