Auto crasht en vliegt in brand tijdens achtervolging, agenten redden inzittenden

Normal mouw nieuwe uniform politie

Een 34-jarige automobilist is afgelopen nacht op de Sweelincklaan tijdens een politieachtervolging de macht over het stuur verloren en tegen een lichtmast en daarna een boom gebotst. De auto kwam circa 20 meter verder tot stilstand en vloog direct in brand. De bestuurder en de eveneens 34-jarige bijrijder werden door agenten uit de brandende auto getrokken. De slachtoffers werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten zagen zondag 12 april 2020 omstreeks 03.15 uur een BMW met daarin twee mannen rijden die vanaf de Midden Brabantweg de Heikantlaan opreed. Ze besloten achter de auto aan te rijden om een controle in te stellen. Ze zagen dat de bestuurder het achterlicht doofde, direct zijn snelheid flink verhoogde en twee rode verkeerslichten negeerde. De snelheid liep volgens de agenten op tot boven de 150 km uur. De auto botste op de Sweelincklaan tegen een lichtmast en boom en vloog direct in brand.

Bevrijding

De agenten sprongen uit hun auto om de inzittenden te bevrijden. De passagier werd via het achterportier uit het brandende voertuig getrokken. De bestuurder werd via het bestuurdersportier bevrijd. De bestuurder, een 34-jarige Waalwijker en de bijrijder een 34-jarige Tilburger waren bebloed. Zij zijn naar het ziekenhuis. De bestuurder wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag. Ook is bloed afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed heeft gereden. De bestuurder mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. De bijrijder is opgenomen vanwege verwondingen aan de ruggenwervels. Het politieteam Verkeer doet onderzoek naar de toedracht. 

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
02:18

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief