Dreigende man met zwaard aangehouden in Tilburg

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Tilburg - Een verwarde 44-jarige Tilburger is dinsdag 24 maart jl. omstreeks 10.20 uur in Tilburg Noord aangehouden nadat hij agenten met een zwaard bedreigd had.

De politie kreeg dinsdagmorgen een melding dat in de wijk Stokhasselt een verwarde man in zijn appartement met zijn geschreeuw de hele nacht omwonenden wakker gehouden had. Hij veroorzaakte nog steeds overlast. Agenten  zagen dat de bedoelde man inmiddels op de  galerij stond. Ze hoorden dat hij luid gilde en de inhoud van een blikje bier over de reling gooide.  De dienders probeerden hem te kalmeren maar hij was niet voor rede vatbaar. Hij liep zijn woning in en  zette aan de voorzijde een raam open van waaruit hij wartaal uitsloeg. Hij dreigde een zwaard te pakken. De dienders namen daarop uit voorzorg afstand en zagen dat hij daadwerkelijk met een zwaard naar buiten kwam en daarmee zwaaiend op de galerij liep. Uiteindelijk hebben de politiemensen door op hem in te praten de man overtuigd om zonder zwaard naar beneden te komen waarna hij werd aangehouden.

Dagvaarding

In zijn appartement werd het zwaard en 25 gram hennep aangetroffen. Hij had naar eigen zeggen 3 a 4 halve liters bier gedronken. De verdachte, die bekend is bij de GGZ, heeft een dagvaarding gekregen.

 

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
06:03

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief