Drie aanhoudingen voor openlijk geweld na voetbalwedstrijd Willem II -- NAC

7 maanden geleden gepubliceerd

Drie mannen zijn gisteren en vandaag gearresteerd in verband met openlijk geweld dat plaatsvond tijdens en na de voetbalwedstrijd tussen Willem II en NAC op 3 september 2023. Naar verwachting zullen er meer aanhoudingen volgen.

Onderzoek naar ongeregeldheden

De politie startte een onderzoek naar de ongeregeldheden na de voetbalwedstrijd. Er zijn camerabeelden van de incidenten, die uitgebreid zijn onderzocht. De identiteit van drie mogelijke relschoppers is inmiddels vastgesteld. Deze drie mannen, afkomstig uit Tilburg en respectievelijk 26, 50 en 52 jaar oud, zijn in de afgelopen dagen aangehouden.

Twee van de verdachten zijn na verhoor vrijgelaten en zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. De derde verdachte, die vandaag werd aangehouden, zit nog vast.

Oproep aan betrokkenen

De politie roept mensen die betrokken waren bij de rellen op om zich te melden. Binnenkort zullen geblindeerde beelden via televisie en (sociale) media aan het publiek getoond worden. Mocht er geen reactie komen, dan zullen de beelden herkenbaar getoond worden. De politie vraagt betrokkenen om zich te melden om dit te voorkomen.