Dronken Tilburger mishandelt BOA busbedrijf

Normal 1920px dutch police car vw transporter
Afbeelding: Wikimedia

Een 30-jarige Tilburger is zaterdag 11 april 2020 omstreeks 19.25 uur aangehouden op de Heuvel omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) van het busbedrijf. Tijdens het transport en in het cellencomplex richtte hij zijn agressie op politiepersoneel door hen te bedreigen en zich flink te verzetten.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij vertelde dat hij werkzaam is als BOA, op de afdeling Service en Veiligheid van de busmaatschappij. Hij had een herkenbaar blauw/geel uniform aan. Hij kreeg van zijn meldkamer te horen dat bij de bushalte aan de Heuvelring een dronken man stond die bekend is bij hen vanwege het lastig vallen van klanten en het veroorzaken van wanordelijkheden. Hij ging ter plaatse en zag de bedoelde man staan. Kort daarna stopte lijnbus 7. De dronken man maakte aanstalten om in te stappen dit werd echter door de chauffeur en de BOA belet. Nadat een vrouw wel in mocht stappen, schreeuwde hij dat hij er ook in wilde. Hierna schopte hij de aangever tegen en sloeg hem twee keer met gebalde vuist in het gezicht. Ook viel de bril van het slachtoffer op de grond.  De BOA heeft de man samen met omstanders onder controle gehouden totdat politieagenten ter plaatse de verdachte overnamen. 

Transport

De verdachte werd in de politiebus gezet en gedroeg zich onderweg erg agressief. Hij schoptegen de deur en de ramen. Ook bonkte hij met zijn hoofd tegen de ramen en bedreigde de dienders en maakte rochelende geluiden daarbij roepend dat hij corona had. De agenten waren daardoor genoodzaakt om met zwaailicht en sirene naar het bureau te rijden. Ook in het cellencomplex verzette hij zich hevig en bleef trappen en slaan. Hij is ingesloten en vastgezet.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
03:37

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief