Alert echtpaar voorkomt oplichting, politie arresteert drie mannen

28 dagen geleden gepubliceerd

Een alert echtpaar in Tilburg heeft een poging tot oplichting verijdeld. De politie heeft drie mannen aangehouden die ervan verdacht worden dat ze het echtpaar probeerden te beroven van hun pinpas door zich voor te doen als bankmedewerkers.

De oplichtingspoging

Het echtpaar kreeg dinsdagavond 19 maart rond 17.30 uur een telefoontje van een man die zich voordeed als medewerker van een bank. Hij beweerde dat er iets mis was met de bankrekening van het stel en vroeg hen hun pinpas in een envelop te stoppen, zodat deze direct kon worden opgehaald. De man en vrouw vertrouwden het niet en terwijl de een de vermoedelijke oplichter aan de lijn hield, belde de ander de politie.

Arrestatie van de verdachten

Toen de 21-jarige verdachte rond 19.00 uur aanbelde en het huis binnenstapte, werd hij opgewacht door een politieagent. De man vluchtte het huis uit en een achtervolging werd ingezet, met politie rondom de woning. De verdachte vluchtte over een 80-kilometerweg en een sloot, en verstopte zich op een bedrijventerrein aan de Kraaivenstraat. Na een zoekactie met een politiehond werd hij gevonden in een container.

Een tweede verdachte, een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd in de wijk gearresteerd. Een 22-jarige man werd diezelfde avond in zijn woning aangehouden. Alle drie de verdachten zitten nog vast. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de oplichtingspoging.