Inbreker door hulp alerte getuige snel gepakt Tilburg

Normal aanhouding boeien007
Afbeelding: Politie

Door een alerte getuige kon vrijdagavond een inbreker snel gepakt worden. De getuige had de inbreker gefilmd.

Op vrijdag 1 januari 2021 om 17.40 uur kreeg een surveillance-eenheid de opdracht van het Operationeel Centrum om snel naar de Fazantenjachtstraat te rijden in verband met een inbraak op heterdaad. Ter plaatse troffen ze de beheerder van een gezondheidspraktijk. Die stond bij een vernielde voordeur. Met een surveillancehond werd het pand betreden op zoek naar de inbreker. Maar die bleek al gevlogen.

Alerte getuige

Op dat moment meldde zich een getuige bij de agenten. Hij vertelde een deel van de inbraak te hebben gefilmd met zijn mobiel. Op de beelden was de inbreker duidelijk te zien. Zijn signalement werd verspreid via de portofoon aan de andere eenheden in de omgeving. Nadat de zaak in de Fazantenjachtstraat afgehandeld was gingen de agenten op zoek naar de inbreker met het signalement in hun achterhoofd. Om 18.30 uur zagen ze in de omgeving een man lopen die volledig voldeed aan het signalement. Ze spraken de man aan. De opgenomen beleden werden er bij gehaald en de man werd gezien als de verdachte van de inbraak. De 40-jarige Tilburger werd aangehouden. In zijn rugzak had hij een schroevendraaier. Hij is ingesloten aan het bureau.

Lees hier (https://www.politie.nl/themas/getuigen.html) meer over wat je kunt doen als je getuige bent van een misdrijf.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
03:10

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief