Jongen (14) opgepakt na mishandelen Boa in Tilburg

Normal aanhouding boeien001

Een controle van een groep jeugd is zaterdagmiddag uitgelopen op de mishandeling van een opsporingsambtenaar door één persoon uit die groep. Hij wilde vuurwerk afsteken en de boa probeerde dat te voorkomen.

Op zaterdag 2 januari 2021 om 14.50 uur spraken vier opsporingsambtenaren van de gemeente Tilburg een groep jeugd aan op de Matterhornstraat. Op het voetbalveld werd gevoetbald en er was ook publiek bij langs de lijn. In totaal ging het om een groep van 40 a 50 jongeren. De boa’s wilden de jongeren wijzen op de coronaregels. Het grootste gedeelte van de groep ging ook daadwerkelijk weg. Op dat moment stak één van de jongens vuurwerk af. De boa’s liepen naar hem toe om te voorkomen dat hij dat weer zou doen. De jongen gooide toen de aansteker in het gezicht van de boa en rende weg. Hij kon vastgepakt worden. Maar twee andere jongens schoten hem te hulp en duwden tegen de boa zodat hij los moest laten. Na een korte achtervolging kon de boa de jongen weer te pakken krijgen maar die begon direct te slaan. Het slachtoffer kreeg meerdere klappen in zijn gezicht in op zijn keel. De boa kon de jongen onder controle krijgen en zijn collega’s schermden hem af omdat enkele andere jongeren zich er mee bemoeiden en opnames maakten. Na enkele minuten kwam de opgeroepen politie ter plaatse die de 14-jarige verdachte over nam. De ambtenaar deed aangifte en gaf aan zich door een dokter te laten nakijken. Hij is van het incident erg geschrokken.

Geweld tegen mensen met een publieke taak wordt niet getolereerd

Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. Dit kan doordat politie en het Openbaar Ministerie (OM):

  • voorrang geven aan opsporing en vervolging van verdachten. Daders morgen eerder voorlopig worden vastgezet, waardoor snelrecht en supersnelrecht mogelijk is;
  • straffen zo veel mogelijk direct toepassen. Bijvoorbeeld direct boetes uitschrijven bij agressief gedrag in het openbaar vervoer;
  • slachtoffers helpen hun schade te verhalen op de dader.

Officieren van justitie eisen tegen verdachten van geweld tegen werknemers met een publieke taak een 3 keer zo hoge straf als in andere geweldzaken. Dit geldt ook voor geweld tegen omstanders die hebben ingegrepen.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
06:57

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief