Jongen op gestolen snorfiets negeert stopteken in Tilburg

Normal politie

Tilburg - Als een agent een bestuurder op een bromfiets een verdachte route ziet afleggen, besluit hij hem te volgen en een stopteken te geven. De bestuurder negeert deze, maar na een korte achtervolging wordt hij alsnog aangehouden.

De agent ziet dinsdagmiddag 28 april rond 14.20 een snorfiets rijden op de Trouwlaan. De snorfiets, met bestuurder en bijrijder rijden een onlogische route als de agent hen besluit te volgen. De bijrijder stapt af in de Edisonlaan, de bestuurder loopt met de snorfiets weg. De agent ziet de bijrijder hard wegrennen en de bestuurder hard wegrijden. Hij besluit een stopteken te geven, maar deze wordt genegeerd door de 17-jarige bestuurder uit Tilburg. Na een korte achtervolging, waarbij de bestuurder een paar gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaakt, komt hij ten val en gaat er te voet vandoor. De agent zet de achtervolging te voet in.

Een tweede eenheid schiet te hulp en kunnen de jongen staande houden op de Ir. Kippermanstraat. Na controle bleek dat de snorfiets eerder gestolen was in Rijen. De jongen is aangehouden, de snorfiets in beslag genomen.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
05:21

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief