Man (45) gewond door elektrocutie tijdens feest in Tilburg

6 maanden geleden gepubliceerd

Een 45-jarige man uit Waalwijk raakte gewond door een elektrische schok tijdens een feest in een bedrijfspand aan de Atlasstraat in Tilburg. De man probeerde een lamp te ontkoppelen, toen het incident gebeurde.

Elektrische schok en reanimatie

Omstanders zagen dat de man een lamp probeerde los te koppelen van de stroom. Hierbij kreeg hij een hevige schok en verloor hij het bewustzijn. Toen iemand probeerde te helpen, kreeg ook deze persoon een schok bij het aanraken van het slachtoffer. Desondanks slaagden enkele aanwezigen erin om de man te reanimeren.

Bij aankomst van de politie werd geconstateerd dat er nog vonken uit de elektrische krachtstroomvoorziening kwamen, wat een beginnende brand veroorzaakte. De agenten lieten de stroom ontkoppelen en blusten het brandje. Daarna namen politie en ambulancepersoneel de reanimatie over, tot het moment dat het slachtoffer naar het ziekenhuis kon worden vervoerd.

Onderzoek naar ongeval

Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. Aan de aanwezigen op het feest is slachtofferhulp aangeboden. De politie voert ter plaatse technisch onderzoek uit en overlegt met de arbeidsinspectie over het verdere onderzoek naar dit ongeval.