Openlijk geweld bij voetbalwedstrijd Willem II - NAC: politie zoekt verdachten

6 maanden geleden gepubliceerd

Op 3 september 2023 vonden er ongeregeldheden plaats bij de voetbalwedstrijd tussen Willem II en NAC in Tilburg. Een kleine groep mensen was verantwoordelijk voor deze onrust, waarbij de Mobiele Eenheid (ME) moest ingrijpen om een confrontatie tussen de fans van beide teams te voorkomen. De agressie richtte zich vervolgens ook tegen de politie.

Politie start onderzoek

Na de ongeregeldheden heeft de politie een onderzoek gestart. Camerabeelden van de rellen zijn uitgebreid geanalyseerd. De identiteit van tien mogelijke relschoppers is inmiddels vastgesteld. Deze personen zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Vier onbekende verdachten worden niet langer gezocht vanwege hun geringe aandeel in de rellen.

Oproep aan onbekende verdachten

Er zijn echter nog meer beelden van onbekende verdachten. Deze personen zijn direct betrokken bij de rellen en worden verdacht van strafbare feiten. De politie roept hen op zichzelf te melden. Als er geen reactie komt, zullen de beelden herkenbaar worden getoond.

Over één week zullen de beelden ongeblurd worden getoond. De politie waarschuwt dat er altijd mensen zijn die de verdachten kunnen herkennen en dit bij hen melden.

Herkenning en tips

Wie herkent de mannen op de beelden? De politie roept iedereen op om informatie over deze zaak te delen.