Pepperspray gebruikt om man te overmeesteren in Tilburg

Normal bord met logo politie
Afbeelding: Politie

We hielden in de nacht van dinsdag 18 februari een verwarde man aan in Tilburg-Noord. De man, die zich buiten had verscholen, was vermoedelijk onder invloed van medicatie. Ook was hij in het bezit van een mes. Ter plaatse wilde hij geen afstand daarvan doen. Om hem onder controle te krijgen maakten agenten gebruik van pepperspray. De man gooide hierop het steekwapen weg en werd aangehouden. Het mes is in beslag genomen

Gebruik pepperspray

De politie is bevoegd om geweld te gebruiken om haar taak, de handhaving van de rechtsorde, uit te voeren. Het gebruikte geweld moet altijd in verhouding staan tot de situatie en het misdrijf. Dit wordt ook wel ‘proportioneel en subsidiair’ genoemd. Tijdens een gevaarlijke situatie probeert de politie te de-escaleren. Eerst gebruikt de agent zijn stem om de verdachte te vorderen iets te doen of juist niet te doen. Als dit niet lukt, schaalt hij of zij op naar het gebruik van wapens; bijvoorbeeld pepperspray, de wapenstok of inzet van de politiehond.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
02:22

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief