Politie houdt babbeldief aan en zoekt slachtoffers

Normal 4037569091 459b91903b o

Politieagenten hebben zaterdagavond 3 juli 2021 buiten heterdaad een 46-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van diefstal. De man wordt ervan verdacht de afgelopen dagen in de wijken De Reit, het Wandelbos en Het Zand meerdere mensen te hebben bestolen van hun geld. Dit gebeurde nadat hij zich bij zijn slachtoffers wist ‘binnen te babbelen’.

Bij de politie van het team Leijdal zijn de afgelopen dagen meerdere meldingen en aangiftes binnengekomen van mensen die (bijna) het slachtoffer waren geworden van een babbeltruc. Politiemensen pakten de meldingen meteen serieus op om te voorkomen dat er meer onschuldige slachtoffers zouden vallen en stelden een uitgebreid onderzoek in. Daaruit kwam naar voren dat de man zich op zaterdag 26 juni in de wijk De Reit had weten binnen te praten bij een 77-jarige Tilburgse, die hij kort daarvoor op straat met een smoes had benaderd. Hij wist de tas van de vrouw te stelen.

Op donderdag 1 juli wist hij zich in de wijk Het Zand binnen te praten bij een 92-jarige vrouw bij wie hij aan de bel ging en daar geld buit te maken. De vrouw kon een goed signalement van de dader geven, wat de politie al op een bepaald spoor zette.

 

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
02:48

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief