Stomdronken man negeert stoptekens politie en wordt aangehouden

5 maanden geleden gepubliceerd

In Tilburg is donderdagochtend een 53-jarige man aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De automobilist werd rond 6.15 uur aan de Reuverlaan door de politie opgepakt.

Melding bij benzinestation

De gebeurtenissen begonnen met een melding dat er bij een benzinestation aan de Burgemeester van Voorst tot Voorstweg een auto met aanzienlijke schade was komen aanrijden. Bij aankomst van de politie was de auto echter alweer vertrokken. Na een korte zoektocht werd de auto rijdend op de Heyhoefdreef aangetroffen.

Negeert stoptekens

De bestuurder van de auto slingerde over de weg en leek de stoptekens van de politie niet op te merken. Ook het zwaailicht en de sirene van de politieauto werden genegeerd. Pas op de Reuverlaan besloot de bestuurder te stoppen.

Aanhouding en inbeslagname

Het is een van de agenten vervolgens gelukt om een portier van de auto open te trekken en de sleutel uit het contact te halen. De man, een 53-jarige Tilburger, is direct aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Zijn auto is in beslag genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor mocht de man het politiebureau weer verlaten.