Straatrover snel opgepakt in Tilburg

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Tilburg - Een bekende van de politie is woensdagavond snel opgepakt als verdachte van een straatroof.

Op woensdag 3 juni 2020 om 21.30 uur kwam de melding binnen van een straatroof. Een jongen fietste langs een parkje aan de Bisschop Aelenstraat. Daar zat een groepje jongens waarvan er enkele voor zijn fiets gingen staan om hem tegen te houden. Eén van de jongens pakte een mes en zei dat het slachtoffer zijn draadloze oortelefoons moest afgeven. Daarbij werd het mes tegen zijn buik geduwd. De rover pakte de oortelefoons uit de zak van het slachtoffer en liep weg. Het slachtoffer belde de politie.

Verdachte snel gevonden

Meerdere politie-eenheden zochten in de omgeving naar de verdachte. Op basis van de door het slachtoffer opgegeven signalement wisten de agenten achter de identiteit van de verdachte te komen. Dat bleek een bekende van de politie te zijn. Het was een kwestie van enkele bekende adressen van hem af te gaan om hem aan te houden. De 16-jarige Tilburger werd in een woning aan de Textielstraat gevonden. Toen de agenten aan de voorzijde naar binnen gingen probeerde hij nog weg te vluchten via de achtertuin. Maar natuurlijk hadden ze dat voorzien en stonden er ook agenten aan de achterzijde. In zijn zak werd een mes gevonden.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
04:55

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief