Tilburger slaat politieman in het gezicht

Normal aanhouding  1
Afbeelding: Politie

Een 47-jarige Tilburger heeft zich dinsdagavond ernstig misdragen in een woonvoorziening in de wijk ’t Zand. Hij maakte ruzie met bewoners en personeel en heeft een agent in het gezicht geslagen. Hij werd met veel verzet aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 20.45 uur een melding dat in de woonkamer van een opvanghuis een van de cliënten zich zeer recalcitrant gedroeg.  De man zou tijdelijk de toegang tot de woonkamer ontzegd zijn vanwege het feit dat hij met iedereen ruzie maakte. Hierop werd hij erg agressief, waarbij hij luid schreeuwde, een tafel omgooide en tegen het meubilair trapte. Agenten probeerden tevergeefs de bewoner te kalmeren. Die man bleef echter schreeuwen en probeerde enkele keren de agenten te shoppen. Het lukte hem een van de dienders een klap te geven op het  rechteroog. De politieman hield daar pijn en een branderig gevoel aan over. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.  Hierop is hij onder hevig verzet aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

 

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
03:39

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief