Twee inbrekers na zoekactie aangehouden in Tilburg

Normal politiehond
Afbeelding: Politie

Vanmorgen zijn door de politie tijdens een zoekactie in de tuin van een woning op de Millingenstraat, mede dankzij alerte getuigen, twee Tilburgers (18 en 19 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak in de schuur van een restaurant.

Zondag 12 april 2020 meldde omstreeks 07.55 uur een wandelaar aan de politie een verdachte situatie bij een restaurant aan de Nijkerkstraat. Hij hoorde daar geluiden alsof er met een hamer geslagen werd en zag twee jongens met een soort koevoet bij de achterdeur van een schuur staan. Hij zag ze vervolgens met een kruiwagen van het terrein af lopen. Een motoragent die inmiddels al ter plaatse kwam zag de twee inbrekers nog weglopen in de richting van de school. 

Zoekactie

Hierop heeft de politie in de wijk een uitgebreide zoekactie gehouden. Een getuige tipte de agenten dat hij twee mannen in de achtertuin van een woning aan de Millingenstraat had gezien. Vervolgens werden beide verdachten aangehouden. In de achtertuin werden een kettingzaag en een bladblazer aangetroffen afkomstig van de inbraak. De kruiwagen met tuingereedschap werd ook herkend door de eigenaar van het restaurant. Hij heeft aangifte gedaan.

 

                              

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
03:15

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief