Twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling Tilburg

Normal zijkant politieauto met logo

Politiemensen hebben donderdagmiddag 7 januari 2021 nabij een supermarkt aan de Heyhoefpromenade twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling / openlijke geweldpleging. De twee, inwoners van Tilburgers van 22 jaar oud, worden ervan verdacht die middag rond 14.30 uur een medewerker van die winkel te hebben mishandeld. Dat gebeurde vermoedelijk omdat de medewerker het tweetal had aangesproken op het feit dat één van hen in de winkel geen mondkapje droeg.

In de winkel ontstond een schermutseling waarbij de twee verdachten de winkelmedewerker zouden hebben geslagen. De man raakte hierdoor gewond. Toen een agent ter plaatse één van de verdachten aansprak en zijn identiteit wilde controleren, reageerde hij geïrriteerd. Toen even later bleek dat beide verdachten zouden worden aangehouden, nam de ander de benen. Hij kon korte tijd later na een korte achtervolging te voet op de Kasterenlaan worden staande gehouden. Omdat hij ook daar niet meewerkte, heeft de agent pepperspray gebruikt om de verdachte onder controle te krijgen. Hij is daarna, net als de andere verdachte, aangehouden en naar het bureau gebracht. 
Beide verdachten hebben een verklaring afgelegd. De politie zet het onderzoek voort en heeft onder andere diverse getuigen gesproken. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
01:54

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief