Twee mannen met vuurwapen aangehouden in Tilburg

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Tilburg - Dinsdagmiddag 14 april 2020 kwam er een melding bij de meldkamer binnen van een man die een vuurwapen bij zich zou dragen. Agenten troffen de man later die avond aan in de auto waar hij door middel van de uitpraatprocedure wordt aangehouden.

Rond 15.30 uur zou een 24-jarige man een vuurwapen hebben getoond aan zijn moeder in hun woning. De zoon heeft de woning daarna verlaten. Dankzij de verklaring van de moeder is later die avond rond 19.00 uur een auto aangetroffen waar de zoon zich in zou kunnen bevinden.

Agenten treffen het voertuig met daarin de Tilburger aan op de Oude Rielsebaan. Zij besluiten gebruik te maken van de uitpraatprocedure. De 24-jarige Tilburger en een 23-jarige bestuurder zijn middels deze procedure naar de agenten toe gepraat en aangehouden. De 23-jarige Tilburger gaf aan een vuurwapen bij zich te hebben, deze is in beslaggenomen.

Doorzoeking

De woning van de 24-jarige man is dinsdagavond nog doorzocht. In de woning troffen agenten pepperspray, diverse soorten drugs en illegaal vuurwerk. Ook treffen zij een politiejas aan, hier wordt verder onderzoek naar gedaan. Alle goederen zijn in beslaggenomen.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
03:50

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief