Verdacht aangehouden voor bedreiging en belediging van ambtenaren in functie

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Politiemensen hebben maandagavond 7 december 2020 in een woning in Oisterwijk een 32-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging en belediging van ambtenaren in functie

Tilburgse politiemensen hadden maandagochtend gezien dat een inwoner van Oisterwijk reageerde op een filmpje op social media. In dat filmpje, opgenomen in Nunspeet, was te zien dat politieagenten aanhoudingen verrichtten voor het niet dragen van het mondkapje.  De Oisterwijker die op het filmpje reageerde, uitte in zijn reactie ernstige bedreigingen richting de politiemensen die de aanhoudingen verrichtten. Tilburgse politiemensen hebben contact opgenomen met hun collega’s in Nunspeet en de bedreigingen van de man besproken. Daarop heeft de Nunspeetse teamchef aangifte gedaan van bedreiging.

Aanhouding

Een officier van Justitie gaf vervolgens toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad van de verdachte. Hij is maandagavond in zijn woning aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht en dinsdagochtend een verklaring afgelegd. Hij heeft spijt betuigd. Behalve een dagvaarding (om op een later moment voor de rechter te verschijnen), krijgt de man ook hulp aangeboden.

 

 

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
04:58

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief