Verdachten van straatroof aangehouden in Tilburg

Normal police handcuffs
Afbeelding: Wikimedia

Tilburg - De politie ontving woensdag 1 april rond 20:50 uur een melding van een vechtpartij aan de Kapelmeesterlaan. Ter plaatse bleek het om een straatroof te gaan en kon direct een 20-jarige Tilburger worden aangehouden. Een tweede verdachte (16) was gevlucht. Hij is vanochtend alsnog thuis aangehouden. Beide verdachten zitten vast.

Wanneer agenten woensdagavond in de Kapelmeesterlaan aankomen, zien zij in eerste instantie niets opmerkelijks. Ter plaatse vragen zij aan een voorbijganger of deze toevallig iets verdachts heeft gezien. Die wijst direct in de richting van de Burgermeester Bechtweg.

De twee politiemensen lopen richting de bossen, manoeuvreren zich over het prikkeldraad en zien in het donkere bos plots twee personen staan. Een van hen heeft een geschrokken en bebloed gezicht. De ander roept direct dat er niets is gebeurd. Omdat er in de melding werd gesproken over drie jongens, vragen de agenten waar de derde persoon is. Deze bleek te zijn gevlucht.

Onderzoek

Onderzoek wees uit dat twee personen de jongen met het geschrokken en bebloede gezicht hadden berooft van zijn geld. Ze spraken het slachtoffer op de Kapelmeesterlaan aan en hebben hem verderop in bossen mishandeld en bedreigd. De 20-jarige verdachte die nog ter plaatse was, is direct door de agenten aangehouden en naar het cellencomplex gebracht. De identiteit van de gevluchte verdachte wist de politie snel te achterhalen. Een 16-jarige Tilburger is donderdagochtend in zijn woning aangehouden. Beide verdachten zitten vast en de politie onderzoekt hun rol binnen dit incident.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
05:39

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief