Vijf bestuurders op GO-Sharing scooters bekeurd voor rijden zonder rijbewijs

Normal politie

De Tilburgse politie heeft afgelopen weekend vijf jongens bekeurd die zonder rijbewijs op een GO-Sharing scooter reden. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 15-jarige jongen betrapt op het rijden zonder rijbewijs. In de nacht van zaterdag op zondag werden 26 bestuurders op dergelijke E-scooters gecontroleerd, vier van hen bleken geen rijbewijs te hebben. Deze resultaten zijn voor de politie aanleiding om extra controles te houden.

Vrijdagavond

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks 02.00 uur op het Piusplein een 15-jarige jongen bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs op een GO-Sharing scooter. Hij had het rijbewijs van vader gebruikt om een account aan te maken. Een 20-jarige Tilburger kwam dezelfde nacht omstreeks 01.40 uur op het NS plein ten val met zijn scooter die daardoor werd beschadigd.

Zaterdagavond

Zaterdagavond zagen agenten omstreeks 22.50 uur twee jongens op een GO-Sharing scooter rijden op de Spoorlaan. De jongens van 15 en 18 jaar waren niet in het bezit van een rijbewijs. De jongste verdachte kreeg ook nog een bekeuring voor onnodig claxonneren. Tijdens het horecatoezicht werden nog twee bestuurders betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Het viel de horecadienders op dat er zeker zes scooters verspreid kapot op de openbare weg lagen. Er stond er zelfs één midden op een rotonde. Een leidinggevende van het politieteam Tilburg Centrum zal deze bevindingen met de gemeente en eventueel het bedrijf bespreken.

Adverteren op DeTilburgse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeTilburgse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tilburg
00:20

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief